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Pascalpro

First Portuguese chicken on my KK WOW!!!

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We tell people all the time about how moist chicken stays on the KK, but seeing/tasting is believing! 
Care to share your recipe, please?

No problem but it's a french recipe:

Poulet grillé portugais

Ingrédients :
1 poulet de 1 à 1.5 kg
3 gousses d’ail émincées
3 pincées de paprika
1/2 tasse d’huile d’olive
1/2 tasse de vin blanc
1/8 de tasse de persil
haché
1 oignon haché
1 feuille de laurier en
morceau
1 c. à soupe de Sambal
Oelek ou de piment piri-
piri haché
Sel et poivre mélangé

Préparation :
Couper le poulet en deux sur le sens de la longueur et
bien aplatir. Pratiquer plusieurs entailles d’environ 1
pouce de profondeur dans la chair du poulet.
Bien masser le poulet avec le mélange de sel et de
poivre. Laisser reposer de 60 à 90 minutes.
Mélanger tous les autres ingrédients dans un sac à
marinade ou dans un bol. Saler et poivrer.
Avant de mariner le poulet, enlever le surplus de sel et
de poivre en grattant celui-ci. Déposer le poulet dans
la marinade et bien l’arroser. Laisser mariner
environ 60 minutes.


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No problem but it's a french recipe:

Poulet grillé portugais

Ingrédients :
1 poulet de 1 à 1.5 kg
3 gousses d’ail émincées
3 pincées de paprika
1/2 tasse d’huile d’olive
1/2 tasse de vin blanc
1/8 de tasse de persil
haché
1 oignon haché
1 feuille de laurier en
morceau
1 c. à soupe de Sambal
Oelek ou de piment piri-
piri haché
Sel et poivre mélangé

Préparation :
Couper le poulet en deux sur le sens de la longueur et
bien aplatir. Pratiquer plusieurs entailles d’environ 1
pouce de profondeur dans la chair du poulet.
Bien masser le poulet avec le mélange de sel et de
poivre. Laisser reposer de 60 à 90 minutes.
Mélanger tous les autres ingrédients dans un sac à
marinade ou dans un bol. Saler et poivrer.
Avant de mariner le poulet, enlever le surplus de sel et
de poivre en grattant celui-ci. Déposer le poulet dans
la marinade et bien l’arroser. Laisser mariner
environ 60 minutes.


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And the english version...

Ingredients:
1 chicken 1 to 1.5 kg
3 cloves garlic, minced
3 pinches of paprika
1/2 cup olive oil
1/2 cup white wine
1/8 cup of parsley
chopped
1 chopped onion
1 bay leaf in
piece
1 C. Of Sambal
Oelek or piri-
Piri chopped
Salt and mixed pepper

Preparation:
Cut the chicken in half lengthways and
Well flatten. Practice several notches of about 1
Inch deep into the flesh of the chicken.
Thoroughly massage the chicken with the mixture of salt and
pepper. Allow to stand for 60 to 90 minutes.
Mix all the other ingredients in a bag
Marinade or in a bowl. Salt and pepper.
Before marinating the chicken, remove the excess salt and
Pepper by scratching it. Place chicken in
The marinade and water well. Leave to marinate
About 60 minutes.


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Damn, I was all excited to practice my French and you went and translated it. :evil4:

I might offer some hints on the translation, as cooking terms don't generally translate directly:

Preparation:

Cut the chicken in half lengthways and press to flatten well. (or Spatchcock the chicken)
Slice several slits of about 1 inch deep into the flesh of the chicken.
Thoroughly massage the chicken with the mixture of salt and pepper.
Allow to stand for 60 to 90 minutes in the refrigerator.

Mix all the other marinade ingredients in a bag or a bowl.
Before marinating the chicken, remove the excess salt and pepper by rubbing it with a dry paper towel.
Place chicken in
the marinade and baste well.
Leave to marinate about 60 minutes.

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